Da bi bili srečni, morate pustiti preteklost za sabo. Ne da se je spremeniti. Lahko pa se iz nje kaj naučite. Oprostite sebi in drugim vse kar je bilo slabega, težkega za vašo dušo in srce in v spominu hranite lepe in prijetne trenutke.

Živite ta trenutek, zdaj. Ozrite se okoli sebe in bodite realni. Ne hrepenite po tem, kar (še) nimate in bodite hvaležni za vse kar imate.

Postavite si cilje, ne bojte se sanjati in se veseliti tega kar vam prihaja v življenje.

Skrbi so izguba časa. Iz časa pa je sestavljeno vaše življenje. In verjemite, skrbi vam ne prinašajo nič – odnašajo pa vam veliko življenjske energije. Zaskrbljenost se samo poigrava z vašimi mislimi in vam krade srečo – oropa vas sreče, ki bi jo lahko že živeli v tem trenutku.

Predvsem sprejmite od/ločitev (beseda odločitev je sestavljena iz dveh besed od in ločitev)… ločite se od stvari, misli, ljudi… , ki vam povzročajo neprijetne življenjske izkušnje. Prepustite se vašemu toku življenja – in nikakor ne pozabite, da si morate pogoje za vaše dobro počutje, zdravje, zadovoljstvo, srečo, … za karkoli si želite … ustvariti sami.

Kako ? Predvsem s pozitivnim razmišljanjem in gledanjem na življenje. Prenehajte biti poligon za testiranje drugih ter ne dovolite, da vas pri vaših odločitvah vodi negativnost…

Življenje je lepo – tudi, ko je težko.

Vsi, ki smo imeli v življenju težke zdravstvene izzive se zavedamo vrednosti življenja in ne potrebujemo iskati razlogov za hvaležnost.

Ne želite si pretežkih izzivov (kot je na primer izguba zdravja…) , da v vas prebudijo voljo do življenja. Moč, da se pričnete boriti zase. Raje se kaj naučite na napakah drugih.

In zavedajte se, da brez postavljenih ciljev in trdega dela na sebi in na uresničevanju nalog, ki nas privedejo do želenih ciljev – ne bo nič.

Seveda, če ste zadovoljni s svojim življenjem… z rezultati, ki ste jih dosegli na zasebnem in poslovnem področju… potem nič ne spreminjajte. Vendar, če ste prebrali vse napisano – pomeni, da še ni vse tako v vašem življenju, kot si želite, da bi bilo.

Verjamem, da boste dosegli vse kar si želite, vendar le, v kolikor se premaknete v pravi smeri in se ne ustavite vse dokler ne dosežete vseh vaših ciljev.

Kot pravi človek, ki ga zelo spoštujem: »Želim vam, da storite veliko napak, saj le-te vodijo do vašega uspeha.« Dodal bi le – seveda pa si morate dovoliti, da se na preteklih napakah učite in jih ne ponavljate prevečkrat.