Ljudje se preveč radi skrivamo in neradi povemo resnico, ki je, da se praktično vsi ukvarjamo s prodajo oziroma smo prodajalci. Verjamem, da se vas veliko ne strinja – vendar ni moje delo da vas prepričam, da je v resnici vsako delo oziroma posel prodaja.

Se kdaj zalotite v razmišljanju, da niste zadovoljni s svojimi rezultati na poslovnem področju ali preprosto v prodaji? Da ne zaslužite dovolj za življenje, kot si ga zaslužite. Seveda vem kako je to. V življenju sem bil že zelo uspešen podjetnik, vendar so me močni zdravstveni izzivi spustili na dno. In ker sem borec in se ne predam, vztrajam na svoji poti do zastavljenih ciljev. Vsak dan se učim. Imam mentorja. Vlagam v svoje znanje.

V primeru da tudi vi niste zadovoljni s svojimi rezultati, potem se morate vsekakor premakniti iz točke na kateri se nahajate in se lotiti sprememb ter učenja. Ker pa vsi radi prihranimo denar, se učimo s pomočjo strica Google in spleta. Problem je, da naše učenje zgleda približno tako, kot da želimo skuhati goveji golaž. In vzamemo kuharsko knjigo, ter pričnemo … naenkrat se nam knjiga zapre in mi odpremo kuharsko knjigo na strani, kjer je opisana priprava pudinga in kar veselo nadaljujemo… In knjiga se nam ponovno zapre in jo odpremo na receptu za česnovo juho – in mi seveda veselo nadaljujemo. Se strinjamo, da ta jed ne bo ravno užitna?

Tako je z našim učenjem, če se istočasno učimo pri različnih strokovnjakih, učiteljih, svetovalcih, gurujih ali kakorkoli jih imenujemo.

Ker je veliko poti do istega cilja, to je do uspeha, uspešne prodaje… se lahko zgodi, da nas vsak uči drugače – zmes tega učenja pa je neproduktivna … in rezultati niso dobri.

Svetujem vam, da se odločite za enega učitelja, enega mentorja – in če je vaše delo in uspeh odvisna od ekipnega dela, potem je vsekakor potrebno, da se vsi vpleteni izobražujejo na enak način – saj lahko le taka edukacija oziroma izobraževanje prinese rezultate.