Največja skrivnost ni zaklenjena v trezorju, nekje daleč proč od nas. Največja skrivnost se nahaja v nas samih – ali si priznamo to ali ne – tako je. Zato vložite napor v spoznavanje samega sebe. Verjemite si, verjemite v svoje sposobnosti, v svojo pot in predvsem v svoje cilje (sanje, življenjske načrte – kakorkoli že imenujemo moč v nas samih, ki nas vodi iz životarjenja v polno življenje).

In zavedajte se, da ni nikoli prepozno za nov začetek. Ne glede na vaša leta in ne glede na stanje v katerem se nahajate. Če ste le odprti za nova znanja, delo na sebi in da pridobljeno znanje ni samemu sebi namen – kajti znanje brez da ga uporabljamo v praksi vsakodnevnega življenja je brez vrednosti.

Predvsem nas lahko preveč razmišljanja, posebej, če se posvečamo raznovrstnim problemom (raje jih imenujmo izzivi), vodi v napačno smer.

Pazite kaj si želite, bodite pozorni na vaše misli – kajti vaše želje, misli postajajo realnost.

In ko si postavljate vaše cilje, naj le ti ne bodo preveč skromni. Dovolite si živeti tako, kot si zaslužite. In v kolikor mislite, da poznate vaše cilje, da veste vse kar si želite – saj imate slednje v svoji »glavi« – vas moram razočarati. Ne deluje. Tudi sam sem bil prepričan, da vem vse. In se naučil, da naša podzavest zelo rada poskrbi, na podlagi naših preteklih (predvsem negativnih) izkušenj, da hitro pozabimo na vse dobre načrte in zastavljene cilje. Zapišite si svoje sanje, svoje cilje, svoje načrte. In spremljajte vašo realizacijo.

V kolikor imate cilje zapisane in se v pol leta, letu dni rezultati niso izboljšali – potem nekaj ne delate prav in je čas za spremembe.

Predvsem pa se zavedajte, da se same želje, cilji ne morejo realizirati brez vašega truda in akcije.

Zavedam se, da to ni enostavno, saj sem šel sam skozi cel ta proces razumevanja. In šele sedaj se počasi zavedam, da je moje življenje čisti rezultat mojih misli in dejanj.

Večina ljudi pa raje ostaja v coni udobja. In za vse so krivi drugi. Seveda je kriva politika, pa preteklost, delodajalci, sosedje, partner …. Ta seznam, kdo vse je lahko kriv za naše stanje, se nikoli ne konča!

Morda pa je tudi za vas čas, da se premaknete, zadihate s polnimi pljuči in obrnete nov list v knjigi vašega življenja.

Verjamem, da vam bo uspelo – v kolikor si boste zapisali vse vaše sanje ali cilje, v kolikor boste načrtovali vaše življenje in delo (da ne ostane samo pri načrtovanju dopusta…) – in stopili izven okvirjev, meja, ki ste si jih več ali manj postavili sami. Oziroma iz cone udobja, kjer nam je vse poznano in vse predvidljivo. Kot otrok ste morali delati in živeti kot so vam narekovali drugi. Žal so nam z vzgojo naše možgane »navadili« na prazne stereotipe in da kaj več ni dobro za nas. Da je človek neumen, čuden – če si dovoli sanjati in uresničevati zastavljene cilje, ki izstopajo iz sivega povprečja.

V kolikor ste polnoletni – potem pa res nimate več izgovorov, da svojega življenja ne morete vzeti v svoje roke. Želim vam veliko uspeha pri delu na svoji osebni rasti in pri uresničevanju zadanih ciljev.