Nek človek je našel orlovo jajce in ga dal v gnezdo navadne kokoši. Orlič se je izlegel skupaj s piščanci in tudi odraščal je z njimi. Vse življenje je orel počel tisto, kar so počeli piščanci, in mislil je, da je tudi sam piščanec. Grebel je po zemlji za črvi in žuželkami ter kokodakal. Zamahoval je s perutmi ter poletel nekaj metrov po zraku kakor piščanci. Saj se od piščancev pričakuje, da tako letijo, mar ne?

Leta so minevala in orel se je zelo postaral. Nekega dne je visoko nad seboj, na nebu brez oblaka, zapazil veličastnega ptiča. Z elegantnim dostojanstvom je krožil med močnimi zračnimi tokovi in je komaj kdaj zamahnil s svojimi mogočnimi zlatimi krili.

Stari orel je spoštljivo zrl v nebo. “Kdo je to?” je vprašal soseda. “To je orel, kralj ptic,” je odgovoril sosed. “Toda ne misli več nanj. Midva sva drugačna kot on. On pripada nebu, mi pripadamo zemlji – mi smo kokoši.”

In stari orel res ni nikoli več pomislil nanj. Tako je orel živel in umrl kot kokoš, ker je mislil, da to je.

 

Ja, saj res… Zgodba o orlu je zgodba vsakega od nas, ki mu strah, ki ga večina ljudi živi zaradi privzgojene miselnosti, ne dovoli živeti svojih sanj.

Kot otroci smo znali budni sanjati in si želeti. V času odraščanja pa so nam prepovedali sanjati. 

Prenehajte se bati. Premagajte oviro – strah vas je nečesa, kar se sploh še ni zgodilo. To je zgodba vsakega posameznika, ki si ne upa poleteti, ker verjame, da ne zmore in da ne sodi med oblake ampak na tla.

Tudi vi ste bili rojeni, da postanete orel, ki svobodno leti. Zaslužite si, da živite svoje življenje, svoje sanje – ne da životarite.

Vprašanje je ali se tega zavedate in ali boste kdaj postali dovolj pogumni in se odločili zase – ne glede na to v kakšni situaciji se ta trenutek nahajate.