Loading...

Kaj je to mreženje ?

Ste že kdaj priporočili kateremu od svojih prijateljev priporočili dobro knjigo, ki ste jo sami prebrali in bili nad njo navdušeni? Ali recimo dober film, ki ste si ga ogledali? Ko vas prijatelji vprašajo, kam hodite vi k frizerju – a jih ne napotite k svojemu frizerju, ker ste z njim zadovoljni … Vam ni problem govoriti nekem proizvodu, ki ste ga kupili in ste z njim zadovoljni ?

Res je. Vsi govorimo o tem s čimer smo zadovoljni in normalno je, da tudi o tem s čem nismo bili zadovoljni.

Pravzaprav je to mreženje. Osebna priporočila drugim ljudem za proizvod ali storitve s katerimi smo sami zadovoljni.

Za razliko od priporočil, ki jih delamo pa za njih nismo plačani (a vam vaš frizer plača za ljudi, ki ste jih napotili k njemu v frizerski salon) – ste v mreženju plačani za opravljena priporočila za proizvode ali storitve, ki jih vi sami uporabljate.

Mreženje je prisotno na vsakem koraku. Vaše banke, “mobilne denarnice”, raznovrstna podjetja … vas vabijo preko mreženja ali digitalnega marketinga  je posel prihodnosti. Ljudje smo vedno bolj skeptični do reklam, ki veliko obljubljajo in potem se večkrat zgodi, da smo razočarani …

Zaradi tega bolj zaupamo, ko nam nekdo bližnji priporoči nek proizvod ali storitev na podlagi dobrih lastnih izkušenj.

Za razmisliti pa je, kaj in kako delati, da nam mreženje zagotovi ne samo enkratno nagrado, saj je v resnici lahko tudi reden pasivni prihodek.

V resnici je mreženje revolucionaren posel, saj lahko na vsakem koraku vidimo, kako ga kopirajo in prilagajajo vsakodnevno v poslovnem svetu … Res pa je, da mreženje ni dober posel za pohlepne ljudi.

Je dober posel za vse tiste, ki so pripravljeni pomagati drugim ljudem. Deluje na način, da ko pomagamo nekomu drugemu, da zasluži, zaslužimo tudi mi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: Content is protected !!