Te dni se srečujem z različnimi izgovori ljudi, ki načeloma delajo na sebi, na osebni rasti. Ne samo to, oni menijo, da delajo vse potrebno, da je njihov partner, družina srečna in zadovoljna. Prav tako na poslovnem področju, da bodo v »neki« njihovi načrtovani prihodnosti zaslužili dovolj denarja, da bodo oni in njihovi najdražji živeli polno življenje.

Verjamem, da jim to ne bo uspelo!

Zakaj ? Vidim, da delajo napake, ki sem jih počel sam. Niso se pripravljeni soočiti z realnostjo svojega stanja in rezultatov.

Nič ni narobe, če delamo napake, v kolikor se iz storjenih napak kaj naučimo. Samo tisti, ki nič ne dela – ne more narediti napake. Napake, ki jih delamo, pomeni da živimo, da se ne prepuščamo životarjenju in da verjamemo v samega sebe.

Namesto, da smo polni izgovorov: jaz to ne znam… ne zmorem… to ni zame… saj živim dobro – drugi še slabše …

… vzemite življenje v svoje roke, saj nima nihče moči nad vašim življenjem. Zase je odgovoren vsak sam. Izgovarjanje na usodo, politiko, državo, slab čas, na partnerja, sosede, starše, službo … vse je enako – in tudi rezultat je enak. Prazno življenje, ki hiti mimo vas.

Zavedajte se, da do želenih sprememb ne morete priti “preko noči” in brez sprememb pri sebi. Potrebno je stalno učenje in naša aktivnost v smereh, ki jih hočemo spremeniti. Sprejmite, da je lahko edina stalnica v vašem življenju stalna sprememba.

Vi sami si krojite vašo usodo in ste gospodarji svojega življenja. Zato prenehajte biti nemočni in iskati izgovore, da pač niste rojeni pod srečno zvezdo, vas v otroštvu niso imeli radi, ker se vam je dogajala krivica … in zavedajte se, da:

»V življenju je največji užitek početi tisto, kar drugi pravijo da ne zmoreš.« Walter Bagehot

Kakšno življenje si boste ustvarili za vas in vaše najdražje ? Bodite pozorni na vaše misli – in na vaše življenje. Zato zelo pazite kaj mislite. Ali ste hvaležni za to kar že imate. Praktično vsak načrtuje kako bo preživel svoj dopust, a ne… Kaj pa življenje? A je vaše življenje res tako zelo nepomembno, da ni potrebno načrtovani svojega življenja.

“Razvneta želja, da postanete in dosežete, je izhodišče, iz katerega sanjač mora vzleteti. Sanje se ne rodijo iz ravnodušnosti, lenobe.” Napoleon Hill

Ni namreč dovolj nekajkrat na teden delati to, kar je potrebno delati neprekinjeno. Saj nas le prava akcija pripelje do naših ciljev. V kolikor na podlagi rezultatov realno vidimo, da se stanje ni izboljšalo niti po pol leta, letu naše aktivnosti – potem nekaj ne delamo dobro in so potrebne spremembe.

»Uspeh se mi zdi v veliki meri povezan z vztrajanjem, potem ko so ostali že obupali.« William Feather

Želim vam dobro življenje, srečno in zdravo. Želim vam polno razumevanja in ljubezni. Želim vam, da vas vsakodnevno osrečujejo drobne stvari, ki jih doživljate in živite. Želim vam veliko objemov in iskrenih nasmehov. In da se odločite zase in ste tudi sami pripravljeni drugim dati samega sebe v zameno za želeno.