Imam lastne izkušnje. Dokler nisem sam doživel in preživel resnih zdravstvenih izzivov – sem imel zdravje za nekaj povsem samoumevnega. Zdravje je bilo nekaj, kar mi je pripadalo.
 
Danes se mi zdi nemogoče, da večina ljudi še vedno teži k lastnim izkušnjam. Žal večina “želi učenje” preko lastne življenjske šole, katere šolnina pa je zelo visoka, posebej pri težjih zdravstvenih izzivih… 
 
Zadnje desetletje in več na informativnih dogodkih in individualnih svetovanjih podajam ljudem, ki so odprti za informacije, mnenja na kak način, po naravni poti, z manjšimi spremembami v načinu življenja lahko obvarujejo svoje zdravje in dobro počutje ter enako pri svojih najdražjih.
 
Nikomur ni čudno, da je potrebno opraviti redne servise za avto. Da je potrebno avtu natočiti gorivo, če želimo, da deluje. Da motor avtomobila ne sme biti brez motornega olja, drugače odpove poslušnost … in tudi generalka je draga.
 
Kaj pa mi sami ? Nismo vredni “servisov” in “rednega vzdrževanja” ? …
 
Tudi v času pandemije so se (in se še) ljudje raje posvečali zanje škodljivim mislim in dejanjem – namesto, da bi poskrbeli za lasten dober imunski sistem, za svoje dobro počutje in zdravje.
 
Veliko se lahko naredi za zdravje skoraj brezplačno. Pravilno pitje (dobre) pitne vode, z uporabo medu … in tako dalje. Tudi tukaj je potrebno nekaj znanja.
 
Drugačen pristop pa zahteva, ko je človek izpostavljen stalnemu  stresu ali pa je njegovo dobro počutje in zdravje že okrnjeno, prizadeto…
 
Kot sem že velikokrat prebral in slišal.
 
Ni neozdravljivim bolezni! So samo neozdravljivi ljudje. Tudi sam verjamem in vem, da je tako.
 
Veliko je različnih poti do zdravja, ki delujejo.
 
Ljudje pa ne zaupajo, niso odprti, so nezadovoljni, če ni “čudežnih” rezultatov kar “preko noči”, zato  zamenjujejo poti … ne vztrajajo… odnehajo.
 
Zanimivo je na pogrebih. Ko slišim ljudi, kako govorijo: “Franc pa je preko noči zbolel za rakom”, “Z Marijo je bilo vse v redu še pred nekaj dnevi, zdaj pa je ni več” …
 
Ni res. Ljudje leta, desetletja stalno uničujemo svoje zdravje. In zaradi tega so rezultati vidni v različnih oblikah in zdravstvenih izzivih.
 
Vem, da ni enostavno živeti brez stresa in zdravo. 
 
Morda pa vam lahko s svojimi izkušnjami in znanjem pomagam.
 
Pišite mi, če želite mojo pomoč, mnenje in svetovanje.
 
Želim vam obilo zdravja in dobrega počutja ter življenjske energije.