1. Človek, ki nikoli ni naredil napake, ni nikoli poskušal narediti nečesa novega.

Večina ljudi ne poskuša storiti ničesar novega zaradi strahu pred napakami. Toda ne bojte se! Pogosto so ljudje, ki so naredili napako, pridobili več, kakor tisti ljudje, ki jim je bilo vse dano.

2. Izobrazba – to je vse, kar vam ostane po tem, ko ste pozabili vse, kar ste se naučili v šoli.

Po 30. letih boste gotovo pozabili vse, kar ste se morali naučiti v šoli. Zapomnili ste si le tisto, kar ste se naučili sami.

3. V svoji domišljiji lahko rišem kot umetnik. Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno. Domišljija ni omejena in zajame ves svet.

Zavedajmo se, kako daleč je napredovalo človeštvo, iz življenja v jamah, do moči domišljije. Dejstvo je, da bo naša prihodnost zgrajena s pomočjo naše domišljije.

4. Skrivnost ustvarjalnosti je, sposobnost skritja virov svojega navdiha.

Edinstvenost svoje ustvarjalnosti, je pogosto odvisna od tega, kako dobro znate skriti svoje vire. Navdihnete lahko veliko ljudi, vendar kadar ste na poziciji, ko v vas gleda ves svet, naj bo vaša ideja edinstvena.

5. Vrednost pravice, mora biti določena z dejstvom, kaj daje pravica in ne kaj lahko z njo dosežete. Poskusite postati dragocen človek.

Če pogledate svetovno znane ljudi, boste videli, da je vsak od njih, moral najprej nekaj dati temu svetu. Mora dati, da dobi možnost tudi sprejeti. Ko postane vaš cilj, povečanje vrednosti v svetu, ste prešli na naslednjo raven življenja.

6. Obstajata dva načina življenja: lahko živite kakor, da čudeži ne obstajajo, ali pa lahko živite, kakor da je vse na tem svetu en sam čudež.

Če živite, kakor, da na tem svetu ni čudežev, potem lahko naredite karkoli in ne boste imeli nobenih ovir. Če pa življenje živite, kakor da je vse en sam čudež, potem boste lahko uživali tudi najmanjšo manifestacijo lepote na tem svetu. Če istočasno živite na oba načina, potem bo vaše življenje srečno in produktivno.

7. Po tem, ko sem bil sam študent, sem prišel do zaključka, da mi je dar domišljije in fantazije dal veliko več, kot katera koli sposobnost abstraktnega razmišljanja.

Sanje o vsem, kar bi lahko dosegel v življenju – to je pomemben element pozitivnega razmišljanja. Naj vaša domišljija pohajkuje brez ovir in ustvari svet, v katere, bi želeli živeti.

8. Če želite postati vzoren član črede ovac, potrebujete najprej ovce.

Če želite postati uspešen podjetnik, morate začeti poslovati takoj sedaj. Morda imate željo, da začnete, vendar vas je strah posledic in prav to ne vodi nikamor. To velja tudi na drugih področjih življenja: če želite zmago, morate najprej igrati.

9. Naučiti se morate pravil igre. Morda boste potem igrali bolje, kot bilo kdo drugi.

Naučite se pravila igre in igrajte kot najboljši. Tako kot vsi geniji.

10. Pomembno je, da ne prenehate spraševati. Radovednost ni naključno dana človeku.

Pametni ljudje vedno sprašujejo. Vprašajte, da bi našli rešitev. To vam bo omogočilo, da se naučite novih stvari in analizirate svojo rast.